Vind uw voorspelling

Geolocatie beschikbaar! U heeft geweigerd het verzoek om uw locatie te krijgen. Locatie-informatie is niet beschikbaar. Het verzoek om locatie van de gebruiker krijgen een time-out. Er is een onbekende fout opgetreden bij het aanvragen van de locatie.

Als uw browser geolocatie pers ondersteunt de submit link. Zo niet, vul dan uw stad , provincie of postcode , gevolgd door een komma dan uw landcode (geen spaties) bijvoorbeeld. Londen, Verenigd Koninkrijk. Druk op te leggen aan uw weerbericht te krijgen.Annuleer    Versturen

Meer weten over ons

Verenigd Koninkrijk

Standard Brands besteedt veel aandacht aan haar verantwoordelijkheden inzake gezondheid en veiligheid, milieu, kwaliteitscontrole en onze Ierse identiteit als producent.

De voorbije 80 jaar hebben we ons ingezet om een veilige werkomgeving voor onze medewerkers te creëren en te handhaven. We nemen onze ecologische verantwoordelijkheid ernstig en passen strenge kwaliteitscontrole toe bij de productie van onze aanmaakproducten en andere ontbrandingsproducten.


Ierland

Standard Brands besteedt veel aandacht aan haar verantwoordelijkheden inzake gezondheid en veiligheid, milieu, kwaliteitscontrole en onze Ierse identiteit als producent.

De voorbije 80 jaar hebben we ons ingezet om een veilige werkomgeving voor onze medewerkers te creëren en te handhaven. We nemen onze ecologische verantwoordelijkheid ernstig en passen strenge kwaliteitscontrole toe bij de productie van onze aanmaakproducten en andere ontbrandingsproducten. We zijn er trots op Iers te zijn en zullen trachten het Guaranteed Irish-programma te blijven steunen.

Meer lezen...

Maak kennis met het team

Matt Tomlinson

Managing Director

Richard Harris

Sales & Marketing Director

Denis McCourt

Finance & Factory Director

In het begin van zijn loopbaan werkte Denis, een gediplomeerd accountant, in een particuliere praktijk voor een uitgebreid aantal klanten. Na het behalen van zijn diploma zette hij de stap naar de industriële wereld en was hij actief in verschillende afdelingen van de Rennicks Group (eigendom van de Fitzwilton Group), waar hij onder andere verantwoordelijk was voor het voorbereiden van management accounts, kostprijsberekening van projecten en cashflowmanagement. In 2001 werd hij aangeworven door Standard Brands als Assistant Financial Controller, en in september 2008 volgde de benoeming tot Finance Director. In 2010 werd Denis benoemd tot Factory Director.

Pat Kiernan

Director Head of Finance & IT

Voorheen Financial Controller bij een van de grootste meubelgroothandelaars in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. In Dundalk Co Louth maakte hij deel uit van een team dat de onderneming deed uitgroeien tot een succesvolle groothandel, met omzetverdubbeling over drie jaar, de opening van een distributiecentrum in het Verenigd Koninkrijk en rechtstreekse verkoop via het internet. Daarvoor werkte hij 24 jaar lang voor Irish Food Processors Group (nu ABP) in een aantal sleutelposities binnen het bedrijf, waaronder Group Consolidation Accountant, Group Treasury Accountant, en Group Management Accountant. Hij kwam in  september 2011 aan boord bij Standard Brands als Group Financial Controller en trad in maart 2015 toe tot de Board of Directors.  Pat is daarnaast ook directeur van de plaatselijke kredietvereniging, bestuurder van een gemeenschapscentrum, en was de afgelopen 13 jaar coach en mentor van talrijke succesvolle minderjarige Gaelische voetbalteams.

Alison Whiting

Head of Marketing

Siân Melrose

Marketing Manager

Thomas Carr

Assistant Brand Manager

Craig Eaton

Production Manager

Debbie Hallgren

Head of Trading Support

Angelica Harris

Category Manager

Irina Lankovskaya

Engineering Manager

Peter Lewin

Trading Controller UK, Canada & Scandinavia

Stuart McCready

Trading Controller, Ireland & General Manager, USA

Zane Aldoory

International Trading Controller – Middle East & Emerging Markets

Poitr Hinzinger

International Sales Manager - Belgium and New Markets

Laurene Parkin

International Sales Manager - France

Amanda Love

Office Manager

Angela Casey

Office Manager

Jennifer Clarke

Accounts Administrator

Anne Moore

Payroll Administrator

Eugene Winters

Assistant Financial Controller

Ellen Reid

Commercial Accountant

Freddie Vernon

Quality Assurance / Technical Manager

Renato Carvalho

Quality and Technical Coordinator

Bronagh McKeown

QA and Technical Coordinator

Barry McClean

Interim Production Planner

Philip Reynolds

Engineering Manager

Gordon McDonnell

Manufacturing / Quality Coordinator

Gerry O'dowd

Production Manager

Jim Ryan

Production Development Manager

Kresimir Peradinovic

Procurement Manager

Catherine Mulvihill

Co-Pack Planner

Aileen Brown

Transport Co-Coordinator

Geschiedenis van Zip


Missionstatement & Fundamentele waarden

Onze missie Het is onze missie om onze passie en expertise voor vuur binnen- en buitenshuis te delen door steeds veilige en betrouwbare producten te leveren die het aanmaken van vuur, barbecueën en koken zo makkelijk en aangenaam mogelijk maken. Onze belofte Ons bedrijf steunt op een aantal kernprincipes wat betreft onze omgeving, de manier waarop […]

Meer lezen...

Onze missie

Het is onze missie om onze passie en expertise voor vuur binnen- en buitenshuis te delen door steeds veilige en betrouwbare producten te leveren die het aanmaken van vuur, barbecueën en koken zo makkelijk en aangenaam mogelijk maken.

Onze belofte

Ons bedrijf steunt op een aantal kernprincipes wat betreft onze omgeving, de manier waarop we zaken doen en onze medewerkers. Standard Brands verbindt er zich toe om:

 • Onze klanten continue kwaliteit te leveren en veilige en innovatie oplossingen.
 • Ons bedrijf met integriteit en professionaliteit te runnen.
 • De plaatselijke gewoonten en wetten te respecteren in alle landen waar we actief zijn.
 • De gezondheid, persoonlijke veiligheid en welzijn van onze medewerkers te beschermen.
 • Doorheen het bedrijf, waar mogelijk, gebruik te maken van duurzame bronnen en procedures.

Onze waarden

 • Klantgericht denken: We streven ernaar om ondernemend, innovatief en klantgericht te zijn in onze activiteiten en ideeën.
 • Transparantie: We verwachten openheid en integriteit in al onze transacties.
 • Begrip: We streven ernaar de behoeften en doelstellingen van onze klanten, kleinhandelaars, medewerkers, leveranciers en andere belanghebbenden te begrijpen.
 • Samenwerking: We trachten wederzijds voordelige relaties uit te bouwen met onze partners en distributeurs, verantwoordelijkheid op te nemen voor onze acties en elkaar te steunen in het nastreven van succes.
 • Rentabiliteit: We zijn er ons van bewust dat we doorheen al onze inspanningen een bedrijf moeten blijven dat winstgevende omzetgroei realiseert.
 • Enthousiasme: We houden van wat we doen, en doen dit focusgericht en met veel energie zodat we het beste van onszelf kunnen geven.

Kwaliteitscontrole

Chez Zip, chaque allume-feu, bûche calorifique ou autre produit d’allumage que nous fabriquons satisfait à des normes de qualité très strictes.

Meer lezen...

Bij Zip wordt elk aanmaakblokje, en aanmaakproduct volgens strenge kwaliteitsnormen geproduceerd. Dat onderscheidt onze producten van andere. Onze kwaliteitsnormen staan al meer dan 70 jaar op punt, en we hebben er alle vertrouwen in dat de consument met elk product dat onze fabriek verlaat, op een veilige en betrouwbare manier vuur kan aanmaken.

Al onze medewerkers, van ons personeel in het magazijn en de productiearbeiders tot de Managing Director, zijn trots op onze kwaliteitsprocedures, waaronder permanente waakzaamheid en individueel zeggenschap, die ons in staat stellen om de topkwaliteit van onze producten te handhaven. Medewerkers worden aangemoedigd om mogelijke kwaliteitskwesties te identificeren, en om regelmatig ideeën voor te stellen om de kwaliteit te verbeteren. Jaarlijks vindt er in onze fabriek een audit plaats, en we hebben industriële onderscheidingen en erkenning gewonnen voor de normen die we hanteren.

We zijn zo trots op onze producten van hoogstaande kwaliteit dat we voor onze retailers een opendeurbeleid voeren en grote retailklanten en consultants aanmoedigen onze productieafdeling te bezoeken. We zijn steeds bereid onze producten te verbeteren in het belang van onze klanten en de consument, en het afgelopen jaar ontvingen we slechts 1,18 klachten per miljoen verkochte verpakkingen.

brc-cp-certificated-blackQuality Control ISO 9001Het onafgebroken hoog niveau van het Standard Brands kwaliteitsmanagementsysteem wordt erkend door accreditatie overeenkomstig ISO 9001, de internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

 

 

Gezondheid en veiligheid

Bij Standard Brands is elke medewerker belangrijk voor ons. Daarom zetten wij ons voortdurend in om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.

Meer lezen...

Bij Standard Brands hechten we veel  belang aan het welzijn van onze werknemers, en verbinden ons ertoe een zo veilig en gezonde mogelijke werkomgeving voor hen te creëren.

Het veiligheidscharter van de onderneming omlijnt de te implementeren maatregelen inzake gezondheid en veiligheid ter bescherming van alle medewerkers.

We ijveren voor preventie van verwondingen en ziekte; we engageren ons ook om alle nodige middelen te voorzien ter realisatie van het veiligheidscharter en om alle verantwoordelijkheden in de organisatie vast te leggen. Op permanente basis formuleren en evalueren we objectieven, doelstellingen en plannen met het oog op voortdurende verbetering inzake ieders veiligheid en gezondheid.

We garanderen te zullen voldoen aan alle toepasselijke wettelijke vereisten zoals de “Safety Health & Welfare at Work Act” en andere normen onderschreven door Standard Brands.

Het veiligheidscharter wordt meegedeeld aan alle medewerkers van Standard Brands zodat zij zich bewust zouden zijn van alle individuele verplichtingen dienaangaande. Het is ook beschikbaar voor alle geïnteresseerde partijen. De hardcopyversie is tevens verkrijgbaar bij de QES Information Board. Wij voorzien alle nodige informatie, instructies en opleidingen aangaande alle veiligheids- en gezondheidskwesties, en staan garant voor ieders competentie.

Wij rekenen op de medewerking van alle medewerkers om te komen tot een ongevalvrije omgeving. Het is de verantwoordelijkheid van elke individuele medewerker de in het veiligheidscharter vermelde informatie te kennen, te lezen, en te handelen in overeenstemming met alle veiligheidsaanbevelingen. We streven ernaar steeds veilig te werken en hierbij rekening te houden met anderen.

Het veiligheidscharter wordt telkens wanneer nodig aangepast, en ten minste Health and Safety OHSAS 18001jaarlijks volledig herzien.

Datum laatste herziening: april 2015 
Volgende herziening gepland voor: april 2016

 

 

Verdelers

Via merkproducten en huismerken kan Standard Brands aan al uw behoeften op het gebied van aanmaakproducten voldoen.

Meer lezen...

Via merkproducten en huismerken kan Standard Brands aan al uw behoeften op het gebied van aanmaakproducten voldoen.

Icon

Ierland

Tennant & Ruttle
Allied Ind. Est.
Kylemore Rd.
Dublin 10
Ireland

Koeweit

Jassim Al Wazzan
Post Box 124, Safat 13002,
Block No: 1, Building 7-11
Shuwaikh Industrial Area,
Kuwait

Canada

Concord Sales Ltd
Suite #400, 1124 Lonsdale Avenue
North Vancouver
BC V7M 2H1
Canada

USA

Central Garden Distribution
1280 Atlanta Highway,
Madison,
GA 30650
USA

Scandinavië

API-X A/S
Ryttervangen 13,
DK-7323
Give
Denmark

Zwitserland

Promena AG
Rheinstrasse 81
CH-4133 Pratteln 1
Switzerland

Frankrijk

Bic France
14 rue Jeanne d'Asnières
92611 Clichy Cedex
France

België

Pietercil Delby’s
Vitseroelstraat 74
B-1740 Ternat
Belgium

Verenigd Koninkrijk

SHS
Manderson House
5230 Valiant Court
Delta Way, Brockworth
Gloucester
GL3 4FE

Verenigde Arabische Emiraten

Al Seer Group
Al Quoz, behind Al Tayer Motors,
third interchange
Sheikh Zayed Road,
P O.Box 31587,
Dubai, UAE

Oman

Al Seer Group

Behind Ministry of Agriculture Ruwi
Office/B. No:4909 W No. 2987 Block No:129,
112 PB No 3275
Sultanate of Oman


Qatar


Dohatna Innovative Distribution
ABA Tower, Airport Road
P.O.Box: 75,
Doha
Qatar


Bahrein

(Bahrain) Al-Jazira Group BSC (C)
P.O. Box 26087
Manama
Kingdom of Bahrain

Australië

BIC
Level 4, 574 St Kilda Road,
Melbourne VIC 3004,
Australia

Zuid-Afrika

BIC
16 Maraisburg Rd,
INDUSTRIA, 2093,
South Africa


Brazilië

BIC Brasil
Rua Osasco, 1744 - Cond. Parque
Empresarial Anhanguera Rod.
Anhanguera, Km.
33 - Cajamar - SP - CEP 07753-040

Alle andere

Standard Brands UK Limited
Unit 9,
The Axis Centre,
Cleeve Rd,
Leatherhead
KT22 7RD
UK


ISO-list

Verkooppunten

Voor meer informatie over verkooppunten, gelieve te e-mailen naar insert e-mail address enquiries@standard-brands.com

Meer lezen...

Voor meer informatie over verkooppunten, gelieve te e-mailen naar insert e-mail address enquiries@standard-brands.com

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo


Milieu

Zowel individuen als ondernemingen zijn zich bewust van hun dagelijkse impact op het milieu en de noodzaak meer te ondernemen ter bescherming en verbetering van de planeet waarop ze leven.

Meer lezen...

Zowel individuen als ondernemingen zijn zich bewust van hun dagelijkse impact op het milieu en de noodzaak meer te ondernemen ter bescherming en verbetering van de planeet waarop ze leven. Bij Standard Brands zijn we ons bewust van onze ecologische impact en nemen we voortdurend grote en kleinere initiatieven tot verbetering.

Sinds de oprichting van de onderneming in 1936 voelen we ons inherent verantwoordelijk voor de omgeving waarin onze fabriek staat en waar veel van onze medewerkers wonen en leven. In 2008 lanceerden we met succes ons Duurzaamheidsinitiatief en hebben we onze manier van werken als bedrijf en als productie-eenheid drastisch aangepast.

Het afval gegenereerd tijdens ons productieproces wordt volledig opnieuw in productie gerecycleerd en onze controleprocedures verzekeren dat onze vloeistoflozingen voldoen aan licentieovereenkomsten en relevante wetgeving. Onze verpakkingen van aanmaakblokjes zijn 100 % recycleerbaar, en we bieden ook een assortiment natuurlijke producten vervaardigd uit FSC® gecertificeerd hout (FSC-C107333).

Recent ontwikkelden we een uniek aanmaakblokje op basis van natuurlijk verworven en volledig duurzame biobrandstoffen, vriendelijk voor milieu en fauna.

Werkmethodes zoals gesprekken via Skype, autodelen, tweezijdig printen en kopiëren, en recycleren zijn tegenwoordig tweede natuur voor ons. We gaan actief op zoek naar grondstoffen aangeboden door leveranciers die dezelfde visie en milieunormen als wijzelf respecteren. We delen de overtuiging dat iedereen het verschil kan maken en zullen blijven investeren in milieuvriendelijke initiatieven.

Environment ISO 14001Standard Brands blijft erkend als ISO 14001-genormeerd bedrijf, de internationale standaard voor milieubeheersystemen.

 

AANMELDEN BIJ HET ZIP-NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, aanbiedingen en zip-wedstrijden!
Contact Us

Onze site gebruikt 5 cookies. Een cookie is een klein bestand met letters en cijfers dat wij opslaan op uw computer als u daarmee akkoord gaat. Via deze cookies kunnen we u en andere gebruikers van onze website uit elkaar houden, zodat we u een aangename bezoekerservaring kunnen bieden en onze site kunnen verbeteren. Voor meer informatie over de individuele cookies die we gebruiken, klik hier.

Close